Zaalopstelling

De juiste opstelling bij uw bijeenkomst

Het kiezen van een passende opstelling is van groot belang voor uw bijeenkomst. De opstelling dient namelijk aan te sluiten op je doelgroep en het doel van uw bijeenkomst. Op deze pagina vertellen wij u hoe de verschillende opstellingen er precies uitzien, wat de voor- en nadelen zijn en voor welk type bijeenkomst ze het beste in te zetten zijn.

carevorm

Carréopstelling

Bij een carréopstelling staan de tafels in een vierkant opgesteld. Om de tafels staan de stoelen. Iedereen kan elkaar aankijken en de deelnemers hebben voldoende ruimte om te schrijven of om een laptop te gebruiken.

Goed in te zetten tijdens een: vergadering, workshop of cursus.

u-vorm

U-vormopstelling

In de u-vormopstelling staan de tafels in de vorm van een ‘U’ opgesteld. Door de opening kan de trainer of spreker de ‘U’ inlopen en de interactie aangaan met de deelnemers. De deelnemers hebben voldoende ruimte om te schrijven.

Goed in te zetten tijdens een: vergadering, training, cursus of workshop.

schoolvorm

Schoolopstelling

Bij een schoolopstelling staan de tafels in een klassikale opstelling. De deelnemers zitten in tweetallen en hebben ruimte om te schrijven. De tafels zijn allemaal gericht naar de trainer of spreker.

Goed in te zetten tijdens een: cursus, training, workshop of les.

examenvorm

Examenopstelling

Bij een examenopstelling staan de tafels los van elkaar opgesteld. Alle deelnemers hebben een eigen tafel en hebben de ruimte om te schrijven. Deze opstelling wordt, zoals de naam al zegt, veel gebruikt voor examens en toetsen.

Goed in te zetten tijdens een: examen.

cabaretvorm

Cabaretopstelling

Bij een cabaretopstelling staan bij iedere tafel zes stoelen. De tafels staan in rijen opgesteld met tussen elke tafel voldoende loopruimte. De deelnemers zitten allen in de richting van de spreker, iedereen heeft dus hetzelfde zicht. Wel hebben de deelnemers beperkt ruimte om te schrijven.

Goed in te zetten tijdens een: vergadering, workshop of cursus.

kringvorm

Kringopstelling

Bij een kringopstelling staan alle stoelen in een kring opgesteld. Dit is een informele opstelling die vaak gebruik wordt voor brainstormsessies of workshops. Deze opstelling bevat geen tafels. De deelnemers zitten allemaal gelijk aan elkaar en kunnen iedereen aankijken.

Goed in te zetten tijdens een: workshop, brainstormsessie of kick-off meeting

theatervorm

Theateropstelling

In de theateropstelling staan de stoelen in rijen achter elkaar opgesteld. Deze opstelling wordt veel gebruikt bij grote groepen waarbij de deelnemers moeten luisteren naar een spreker. De deelnemers hebben geen tafel en dus geen ruimte om te schrijven.

Goed in te zetten tijdens een: lezing, productpresentatie of kick-off meeting.

logo Eigen Herd
beoordeling Google